Biodynamiske æg sælger syd for grænsen

Det er lykkedes for Danæg i Sønderjylland at få en fod indenfor på det tyske marked med biodynamiske æg.

Karin Petersen fra Birkelund i selskab med sine biodynamiske høns.

I Tyskland er Danæg med sine biodynamiske æg som spydspids kommet ind hos Kaiser Tengelmann, der er en af landets store detailkæder. Der er i alt 150 butikker i Berlin-området. Koncernen omsætter for 350 mio. kr.

Æggene kommer fra gården Birkelund ved Bylderup-Bov i Sønderjylland, som har været biodynamisk siden 2009. Før blev den drevet som økologisk landbrug i mange år.

Gården drives i fællesskab med Jesing Demeter I/S, som foruden høns også har 180 malkekøer og gulerødder, kartofler, brødkorn og foderafgrøder.

- Vores sunde fødevarer skal nære menneskets krop, sjæl og ånd. Derfor driver vi biodynamisk landbrug, siger Karin Petersen fra gården Birkelund.

Også i danske butikker

De biodynamiske æg kan også købes i danske butikker. Irma fik som den første danske  kæde de biodynamiske æg på hylderne sidst i januar. Og hvis æggene slår an hos forbrugerne kommer de formentlig også ud i andre butikskæder.

Også grossistvirksomheden Solhjulet, der leverer til helsekostbutikker og institutioner har dem på sortimentslisten.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: