Bagerne til møde om kanelsnegle

Fødevarestyrelsen inviterer bagerne til kanelmøde.

Måske byder Fødevarestyrelsen på kanelsnegle til dialogmødet med bagerne.

Fødevarestyrelsen ønsker dialog med bagerne om muligheden for fortsat at sælge kanelsnegle i Danmark, uden at det går ud over forbrugersikkerheden.

Det er de seneste dages debat om fortolkningen af EU-reglerne, der nu får Fødevarestyrelsen til hasteindkalde til kanelmøde.

Ifølge bagerne gør Fødevarestyrelsens fortolkningen det vanskeligt at fremstille en ordentlig kanelsnegl. Derfor får Danske Bagere og Konditormestre samt Dansk Industri nu en invitation til et dialogmøde.

Om Fødevarestyrelsens i den anledning har tænkt sig at byde på kanelsnegle fremstillet med ægte ugiftigt kanel, vides ikke, men mon ikke der i det mindste vanker en kop kaffe?

 


►Stikprøveanalyser foretaget af Fødevarestyrelsen viste tidligere på året at halvdelen af de besøgte bagere ikke havde problemer med at overholde reglerne for indhold af kumarin i kanelholdigt bagværk.

►Der skelnes primært mellem to typer kanel, hhv. kassiakanel og ægte kanel. Kumarinindholdet i kassiakanel er langt højere end i ægte kanel (også kaldet Ceylon kanel), der kun indeholder meget lidt kumarin.

►Derfor bør kassiakanel indtages i begrænsede mængder. Kassiakanel er den mest almindelige kanel i Danmark og benyttes industrielt til fremstilling af bl.a. bagerivarer, desserter, morgenmadsprodukter og te. Der kan benyttes større mængder ægte kanel, inden grænseværdierne for kumarin overskrides.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: