Det danske EU-formandskab med Ida Auken i spidsen spillede en nøglerolle på FN’s store bæredygtighedstopmøde i sommer. Der blev grøn økonomi mejslet fast på den internationale dagsorden, og miljøpolitikken blev en vigtig del af organisationer som World Economic Forum (WEF), OECD og Verdensbankens arbejde.
Derfor faldt valget også på miljøminister Ida Auken, da WEF skulle udvælge 15 medlemmer til det nystiftede råd Global Agenda Rådet for Nye Styreformer for Bæredygtighed.
- Det her er beviset på, at miljøpolitikken har bevæget sig ind i hjertet af den økonomiske politik. Det betyder, at erhvervslivet ser mulighederne i ressourceeffektivitet og i at skabe ny miljøteknologi, der forbedrer konkurrenceevnen, siger Ida Auken.
Som medlem af det nye råd er miljøministeren også inviteret med til det årlige WEF-møde i Davos. Det bringer 2.500 toperhvervsledere, ca. 45 udvalgte stats- og regeringschefer plus udvalgte forskere sammen for at diskutere de mest presserende problemer på verdensplan.
Igennem det nye råd vil ministeren blandt andet rette fokus på, hvordan man mobiliserer og engagerer både den private sektor, borgere og byer med henblik på at sikre bæredygtige løsninger.
Og netop det område præger generelt efterårets miljøpolitiske billede.
Miljøministeren har lige været på besøg i Korea og Kina for at udveksle viden inden for grøn teknologi, og Danmark skal være værter for Global Green Growth mødet mellem verdens topledere, virksomheder og miljøinteressenter den 8-9. oktober i København, hvor offentlige-private partnerskaber som drivere for grøn vækst er på dagsordenen.
- Besøget i Korea og Kina gav en værdifuld videndeling mellem virksomheder og myndigheder på tværs af landene. Vi så eksempler på innovativ vandteknologi og kom hjem med kufferten fuld af inspiration, som jeg vil tage med i mit arbejde både i WEF og Global Green Growth, siger miljøministeren.