De nye mælkekartoner fra Arla er lavet af træ- og plantemateriale. Skruelåget er lavet af 100 procent biobaseret plast fra sukkerrør. Foto: Arla
Fra begyndelsen af februar bliver Arlas mest populære mælk, Arla 24, mere klimavenlig. Mælken skal fremover sælges i en ny, klimavenlig karton.
De nye kartoner er lavet af træ- og plantematerialer. Ved at fjerne et kridtlag og undgå blegningen bliver kartonernes CO2-udledning reduceret med 22 procent. Det svarer til en CO2-reduktion på 736.000 kilo, oplyser Arla.
Arla, der er af Europas største, har sat sig et mål om at fremstille de mest bæredygtige mejeriprodukter i verden. Inden 2020 skal alle Arlas mælkekartoner være fremstillet af naturmaterialer inden 2020.
Lavet af brun pap
- Vi arbejder benhårdt på at gøre vores mælk klimavenlig, og bæredygtig emballage er en vigtig del af løsningen, siger Jakob B. Knudsen, landedirektør i Arla Danmark.
De nye kartoner er lavet af brunt pap, der er fremstillet af naturlige materialer fra træ og planter uden at anvende de problematiske blegningsprocesser. Mælkekartonerne har har ét hvidt kridtlag mindre end andre kartoner.
Genanvendelse af mælkekartoner
For fem år siden udskiftede Arla låget til Arla 24-kartonerne til et nyt, klimavenligt låg lavet af 100 procent biobaseret plast fra sukkerrør. Låget indeholder ikke længere oliebaseret eller fossilt plast.
- Klimavenlige kartoner er en vigtig del af vores klimastrategi. Men vi stopper ikke ved kartonerne. Vi er i gang med at udskifte emballagen på alle vores store produktkategorier, siger Arlas landedirektør.
- Et andet område vi arbejder med er bedre genanvendelse af mælkekartonerne. Vi kigger derfor på, hvordan mælkekartoner kan blive en del af affaldssorteringen i landets kommuner, så vi undgår spild af pap, der har masser af mil i sig endnu, fortæller Jakob B. Knudsen.
Kilde: Arla