Alt svinekød i Netto bliver fri for antibiotika

MAD – Fra uge 35 vil det konventionelle grisekød i Nettos kølediske komme fra grise opdrættet helt uden brug af antibiotika. Både Danish Crown og Salling Group, som står bag Netto, mener, at det storstilede tiltag på den lange bane vil bidrage til folkesundheden.

Netto vil kun sælge kød fra grise, der er opdrættet uden brug af antibiotika. Foto: Colourbox

Overdrevet brug af antibiotika til grise kan på sigt udgøre en reel trussel mod den danske folkesundhed, da det øger risikoen for udvikling af multiresistente bakterier. Derfor introducerer Danish Crown nu kød fra grise opdrættet uden brug af antibiotika på det danske marked.

Verdens største eksportør af grisekød har i flere år solgt det såkaldte OUA (opdrættet uden brug af antibiotika) grisekød til kunder i udlandet. Men en stigende efterspørgsel fra de danske forbrugere på fødevarer, der er produceret med fokus på sundhed – og med opbakning fra Danmarks største detailkoncern, Salling Group – gør Danish Crown nu kødet tilgængeligt herhjemme.

- Som fødevarevirksomhed kan vi præge udviklingen af fremtidens fødevarer. Derfor startede vi i 2015 et projekt med opdræt af grise uden brug af antibiotika, og i dag leverer over 40 danske landmænd OUA-grise til Danish Crown. Men for at fortsætte udviklingen, så skal OUA-grisekødet også lande i danske indkøbskurve. Derfor er jeg rigtig glad for Salling Group og Netto nu giver danskerne muligheden for at købe OUA-kød og bidrage til en fortsat udvikling af produktionen, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown.

Samme pris
Helt konkret betyder det nye tiltag, at alt konventionelt grisekød i Nettos faste sortiment fra uge 35 er fra grise, der er opdrættet helt uden brug af antibiotika. Forbrugerne får dermed muligheden for at tage et aktivt valg i deres indkøb af grisekød, men både smag, fedtprocent og pris er uændret i forhold til alm. konventionelt.

- Kunderne vil fremover kunne købe koteletter, medister og hakkekød fra grise, som aldrig har set skyggen af antibiotika til samme pris, som de er vant til at give for det konventionelle. Vi ser en tendens, hvor flere og flere har en holdning til de varer, de køber – både i forhold til deres egen sundhed og af hensyn til kloden. Det gælder også grisekød. Med lanceringen af kød fra grise opdrættet uden brug af antibiotika i samtlige af vores knap 500 danske Netto-butikker, gør vi det nu tilgængeligt for hele Danmark, siger Martin Hasgard Olesen, der er kommerciel direktør i Netto Danmark.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: