Får økologiske råvarer en øl til at smage bedre?
For ølentusiaster og andre med trang til at researche i emnet er Londons eneste økologisk certificerede gastropub i St Peter’s Street et godt sted at begynde.
Duke of Cambridge, der for 11 år siden overtalte et lille bryghus længere nede ad gaden til at brygge den første økologiske øl til pubben, har i dag et stort og varieret udvalg at byde på.
Om det skal være lager eller ale er en smagssag, men Duke of Cambridge har begge dele.
Alene fra fadølshanerne på baren kan gæsterne smage på otte forskellige slags øko-øl. Hertil kommer otte-ti forskellige slags på flasker.
Små bryggerier
- De fleste kommer fra små selvstændige bryggerier i London og omegn, men vi fører os en enkelt tyske økologisk hvedeøl, fortæller pubbens daglig leder, Dominic Bailby.
Det var bryggeriet Pitfield Brewery, der var først på banen med et økologisk øl, og bryggeriet har siden omlagt hele produktionen og brygger som et af de få britiske bryggerier nu udelukkende økologisk øl.
Et andet lille økologisk mikrobryggeri er Freedom Brewery, som blev etableret for 14 år siden og har specialiseret sig i økologisk lager (en såkaldt undergæret øltype, der kan minde om dansk øl).
I dag er der masser af britiske bryggerier, der fremstiller økologisk øl som en del af deres sortiment, men kun ganske få brygger udelukkende økologisk øl.
Læs også. På økologisk pub i London