I løbet af sensommeren inviteres skoleelever fra Skagen til Bornholm indenfor, når Coops madprojekt for børn og unge – GoCook – turnerer landet rundt. Ambitionen er at uddanne den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Touren sker i samarbejde med Kvickly, som har inviteret GoCook hen foran butikken.
- I Kvickly vil vi gerne være med til at lære børn, at sund mad bestemt kan smage godt – og at den slet ikke behøver at være svær at lave, fortæller Søren Steffensen, direktør i Kvickly.
Og der er der brug for. Coops undersøgelser viser nemlig, at kun 4 procent af danske børn er med i køkkenet på en almindelig hverdagsaften.
Danmarks største pizza-turné
Pizza med aubergine? Eller hvad med én med fennikel og rosmarin? Det er en vaske ægte børnefavorit, der er på menuen, når GoCook gør sine stop foran landets Kvickly-butikker. Og med 76 ophold på ruten bliver der tale om Danmarks største pizza-turné.
- Den klassiske pizza kan sagtens være både sund og spændende. Vi har hverken pølser eller pepperoni med på GoCook on Tour, men et stort udvalg af grøntsager, som børnene skaber 100 procent deres egen pizza med, fortæller Bente Svane Nielsen, projektchef for GoCook.
Ifølge hende savner børnene slet ikke kødet, når de først får lov til at eksperimentere med de mange grøntsager og smage i pizzaen.
Nye smagsoplevelser
Kvickly glæder sig også til at præsentere børn og handlende får nye smagsoplevelser.
- Vores bager har udviklet en grov dej til pizzaen og i grøntafdelingen har vi valgt at få fennikel, aubergine og blomkål frem i lyset til et liv på en pizza. Så både børnene og de forbipasserende kunder får en ny smagsoplevelse, siger Søren Steffensen.
Pizza-touren blev testet i Nykøbing Falster i juni måned, og her var der stor begejstring for de nye pizzaer.
- De smager fantastisk, det er en super idé, lød det anerkende fra en kunde, som smagte børnenes nye udgave af en pizza.